Droogte drukt stemming onder Duitse boeren

De economische stemming van Duitse boeren is in juni verslechterd. De oogstverliezen als gevolg van de droogte in veel regio’s van Duitsland is de belangrijkste reden.

Droogte+drukt+stemming+onder+Duitse+boeren
© Twan Wiermans

Volgens de laatste gegevens van de economische barometer Agrar van de Duitse Boerenbond (DBV) is de liquiditeitssituatie van Duitse boeren opnieuw afgenomen en is de investeringsactiviteit sterk gedaald.

In vergelijking met de vorige enquête van maart 2018 is de index van de economische barometer gedaald van 22,1 punten naar 21,1 punten. De huidige indexwaarde is 10,3 punten lager dan in juni 2017. De indexwaarde geeft een beeld van de huidige economische ontwikkeling en de verwachtingen voor de toekomst.

Liquiditeit

De liquiditeit van de bedrijven is in vergelijking met dit voorjaar aanzienlijk verslechterd. De reden hiervoor is de slechte liquiditeit in de maand juni, dit in verband met de huidige moeilijke oogst- en marktsituatie voor belangrijke landbouwproducten. In het bijzonder is dit het geval in het oosten van Duitsland.

Slechts 25 procent van de boeren wil in de komende zes maanden investeren. Een jaar geleden ging het om 31 procent. Het geplande investeringsvolume van 3,4 miljard euro voor de komende zes maanden is 0,9 miljard euro lager dan in het voorgaande jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer