Ruim+twintigduizend+bezoekers+DLG+Feldtage
Nieuws
© Eigen Foto

Ruim twintigduizend bezoekers DLG Feldtage

Organisatoren en exposanten zijn erg tevreden over de DLG Feldtage. In drie dagen tijd kwamen er ruim twintigduizend bezoekers, waarvan 1.800 uit het buitenland.

De DLG Feldtage waren dit jaar van 12 tot en met 14 juni op het terrein van het internationale DLG-plantencultuurcentrum in Bernburg. De organisatie was in handen van de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft in samenwerking met onder andere het Ministerie van Milieu, Landbouw en Energie van de deelstaat Saksen-Anhalt.

'Met meer dan 20.000 bezoekers hebben we een goed resultaat behaald', zegt Reinhard Grandke van DLG. Volgens voorlopige resultaten van een bezoekersonderzoek door een neutraal marktonderzoeksinstituut kwamen de bezoekers gelijkmatig uit alle regio's van Duitsland.

Ongeveer een derde van hen kwam uit de oostelijke deelstaten, een derde uit Noord- en West-Duitsland en een derde uit Zuid- en Zuidwest-Duitsland. De buitenlandse bezoekers kwamen uit zestien landen. De meesten uit Polen, Nederland, Zwitserland, Hongarije, Litouwen en Oostenrijk.

Productiviteit

Met het thema 'Plantproductie 2030 – productiviteit, innovatie en strategieën' kregen de boeren informatie over het aanpassen van hun productieprocessen. Op dit moment hebben boeren te maken met onder andere resistentie tegen pesticiden, verlies van belangrijke actieve stoffen, problemen van nauwe vruchtwisseling, biodiversiteitsproblemen en water- en bodembescherming.

Ruim vierhonderd exposanten uit twintig landen lieten oplossingen zien om op deze uitdagingen te kunnen reageren. Ze toonden onder andere digitale ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw om zo processen in de landbouw makkelijker te kunnen voorspellen. Denk bijvoorbeeld aan nauwkeurig zaaien van rijgewassen om later exact, sneller en nauwkeuriger mechanisch het onkruid te kunnen bestrijden.

Machinedemonstraties

Tijdens de DLG Feldtage was er veel belangstelling voor machinedemonstraties, veelal mechanische onkruidbestrijding. Ook was er veel belangstelling voor informatie over biologische landbouw. Uit een enquête bleek dat een kwart van de bezoekers geïnteresseerd was in een tentoonstelling over biologische landbouw.

De volgende DLG Feldtage worden van 16 tot en met 18 juni 2020 gehouden in de Goede Brockhof in Erwitte/Lippstadt, in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  34° / 18°
  10 %
 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
Meer weer