Te+weinig+Duitse+aardappelen+in+winkelschap
Nieuws
© Twan Wiermans

Te weinig Duitse aardappelen in winkelschap

De voedseldistributiesector in Duitsland vult de winkelschappen te veel met geïmporteerde aardappelen uit Egypte, Israël of Spanje.

En dat terwijl het seizoen van de nieuwe aardappelen in Duitsland vanaf het boerenerf en op de wekelijkse markten al lang van start is. Het huidige assortiment van de voedseldistributiesector gaat tegen de wens van de Duitse consument in, die heeft een voorkeur voor producten van lokale aardappeltelers.

Die zouden niet op tijd kunnen leveren en niet kunnen voldoen aan de hogere eisen aan productie en kwaliteit die de voedseldistributiesector stelt. Binnenlandse telers proberen de wensen van de voedseldistributiesector te vervullen. Dit verhoogt de kosten.

Hogere prijzen

Voor een economisch en ecologisch duurzame productie zijn ze afhankelijk van betrouwbare partners. Vorig jaar was een rampzalig jaar voor producenten van tafelaardappelen. Ze hebben nu dringend hogere prijzen nodig.

Volgens de Deutscher Bauernverband (DBV) kunnen de voedingsdistributeurs nu hun verantwoordelijkheid nemen tegenover de Duitse boeren en kunnen ze de kwaliteitseisen van de consumenten vervullen door om te schakelen naar binnenlandse nieuwe aardappelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 16°
  70 %
Meer weer