Prognose wereldoogst tarwe behoorlijk lager

Het Amerikaanse landbouwministerie USDA verwacht een wereldwijde tarweoogst die 3 procent lager is dan vorig jaar.

Prognose+wereldoogst+tarwe+behoorlijk+lager
© Global Farming

In het meest recente WASDE (World Agricultural Supply and Demand Estimates)-rapport heeft USDA de oogstprognose voor tarwe fors naar beneden bijgesteld. Het Amerikaanse landbouwministerie gaat voor het seizoen 2018-2019 uit van een oogst van 736 miljoen ton tarwe. Dat is bijna 8,5 miljoen ton lager dan de prognose in het vorige maandrapport.

Vooral voor de Europese Unie is de verwachte tarweproductie naar beneden bijgesteld. USDA rekent nu met een Europese tarweoogst van 144 miljoen ton, dat was een maand geleden nog 149,4 miljoen ton. Belangrijkste reden voor de verlaging is de aanhoudende droogte in noordelijke lidstaten van de EU.

Droogte

Ook voor Australië (-2 miljoen ton), Rusland (-1,5 miljoen ton) en Oekraïne (-1 miljoen ton) verwacht USDA lagere opbrengsten als gevolg van de droogte. De verlaging van de tarweproductie voor China met 1 miljoen ton tot 128 miljoen ton heeft te maken met een kleiner areaal dan aanvankelijk was doorgegeven door de Chinese autoriteiten.

De wereldtarweproductie is met 736 miljoen ton behoorlijk lager dan vorig jaar (-3 procent). Toen kwam de wereldoogst op bijna 758 miljoen ton. Dit jaar rekent USDA met een totaal verbruik van 749 miljoen ton. De berekende wereldtarwevoorraad daalt daarom komend jaar van 273,5 miljoen ton tot 261 miljoen ton op 1 juli 2019.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer