Tarwenoteringen gaan als jojo op en neer

De afgelopen week was er over het algemeen sprake van dalende tarwenoteringen. Afgelopen donderdag volgde een stevig herstel.

Tarwenoteringen+gaan+als+jojo+op+en+neer
© Nieuwe Oogst

Het herstel van de internationale tarwenoteringen komt door de zorgen over de gevolgen van het warme weer, technische aankopen en de mogelijke gevolgen van het sluimerende handelsgeschil voor de wereldhandel.

Zowel wintertarwe als zomertarwe staan er redelijk bij, respectievelijk iets onder en iets boven het vijfjarig gemiddelde. Verder lijkt in verschillende productiegebieden de opbrengst hoger uit te vallen dan verwacht.

Opbrengst bijgesteld

De Europese Commissie heeft de opbrengst voor het seizoen 2018/2019 met 1,2 miljoen ton neerwaarts bijgesteld tot 140,3 miljoen ton.

In Rusland is op 10,6 miljoen hectare zomertarwe ingezaaid en dat is 2,6 miljoen hectare minder dan vorig jaar. Wat betreft wintertarwe kan de oogst negatief worden beïnvloed door het warme en droge weer, zeker als dit nog enige tijd aanhoudt.

Canada

Recente regenval in Canada heeft voor een aanmerkelijke verbetering van de situatie gezorgd, waarbij inmiddels al ruim meer dan 90 procent van het areaal is ingezaaid. Voor de Chinese tarweoogst zijn de verwachtingen met 3,3 miljoen ton verlaagd tot 126,7 miljoen ton, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in haar Weekbericht Granen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
 • Dinsdag
  5° / 1°
  5 %
Meer weer