Na+zonneschijn+komt+regen
Nieuws
© Pixabay

Na zonneschijn komt regen

Aan de extreme droogte in Nederland van de afgelopen maanden komt binnenkort toch een einde. Die kans wordt met de dag groter, zegt MeteoGroup in Wageningen.

'Midden volgende week gaan we over op stereotiep Nederlands zomerweer, met geregeld buien', meldt het weerbureau. 'Het hogedrukgebied zal dan de wijk nemen. We krijgen minder stabiel zomerweer met hoogstwaarschijnlijk een afwisseling van stapelwolken en zon, met 's middags een regen- of onweersbui. Wat onzekerder dus voor vakantiegangers in eigen land.'

• Lees ook: Extreme droogte bewijst noodzaak wateraanvoer

De aanhoudende droogte leidde tot een grotere kans op natuurbranden, afgelasting van een aantal evenementen zoals vuurwerkshows en relatief grote sterfte onder dieren. Ook werd op veel plaatsen een sproei- of beregeningsverbod ingesteld vanwege een dreigend tekort aan water.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  25° / 18°
  10 %
 • Donderdag
  23° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  25° / 12°
  10 %
Meer weer