Piggy Palace kroont 'worstenkoningin'

Varkensbedrijf Piggy's Palace uit Bathmen heeft zaterdag 9 juni een nieuw ketenconcept gelanceerd. Naast de Piggy's Palace-buitenvarkens en biologische varkens is er nu ook vlees van binnenvarkens. Het heugelijke feit werd luister bijgezet door het 'kronen' van worstenkoningin: Caroline van der Plas.

Piggy+Palace+kroont+%27worstenkoningin%27
© Ruben Meijerink

'Vlees direct van boer naar consument is booming. Mensen willen weten wat ze eten', zegt Erik Stegink van Piggy's Palace. Reden waarom hij naast de twee concepten die er al waren een derde opzette voor de varkens die binnen worden gehouden. Hij bouwde dat verder uit met een bijdrage uit de regeling ketenconcepten varkenshouderij van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV).

Voor het Piggy's Palace vlees van binnenvarkens zocht Stegink in 2016 samenwerking met vleesvarkenshouders en buurman Jawin en Mans Klein Hegeman in Bathmen en slagerij De Hoeve in Eibergen. Familie Klein Hegeman ontvangt biggen van Stegink en brengt ze groot.

Lekker vertrouwd en vertrouwd lekker

De Hoeve slacht hiervan wekelijks dieren die hun weg vinden door heel Nederland naar verschillende slagerijen en horeca gelegenheden. Het motto van de samenwerking is 'lekker vertrouwd en vertrouwd lekker'. 'Bij slagerij De Hoeve kiezen we onze dieren zelf uit. Dat doen we al jaren zo', meldt eigenaar Tonny Reinders uit Rekken.

'Door een samenwerking aan te gaan met Piggy's Palace is de kwaliteit en de smaak van het varkensvlees gewaarborgd.', vervolgt Reinders. 'Wij weten precies waar ons vlees vandaan komt, net als vroeger. Door de liefdevolle aandacht die de ondernemers geven aan hun dieren krijg je de pure smaak van vlees', meldt Els Dijkhuis namens slagerij de Hoeve.

Worstenkoningin

Het feestje in Eibergen werd extra luister bijgezet door het kronen van de 'worstenkoningin'. Die eer viel Caroline van der Plas te beurt. Stegink noemde de grondlegger van onder andere 'de Boer-en-Burger tweet' de koningin van de verbinding.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer