Opnieuw+fipronil+in+eieren+Tilligte
Nieuws
© Twan Wiermans

Opnieuw fipronil in eieren Tilligte

Opnieuw is in de eieren van een pluimveehouder uit Tilligte fipronil aangetroffen. Duizenden kippen zijn geruimd, meldt Tubantia. Het is de tweede keer in negen maanden tijd dat deze boer door de besmetting is getroffen.

De besmetting bleek afgelopen week bij een steekproefsgewijze controle van de door de boer aan een supermarkt in Nederland geleverde eieren. De drieduizend kippen in de stal zijn al geruimd. Ook de voorraad van 45.000 eieren is vernietigd.

Hoe de fipronil opnieuw in de eieren is gekomen, is niet duidelijk. De boer heeft het ‘sterke vermoeden’ dat er nog resten van fipronil in mest van de vorige kippen in de bodem van het weiland aan de Ootmarsumsestraat moeten hebben gezeten.

• Lees meer hierover in ons dossier Fipronil

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  10° / 4°
  40 %
 • Zondag
  8° / 4°
  30 %
Meer weer