Zorgen+over+groeiende+voorraad+boerenkaas
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

Zorgen over groeiende voorraad boerenkaas

De markt voor boerenkaas is nog altijd goed, maar er zijn zorgen over de groeiende voorraad. De noteringen blijven op hetzelfde niveau als die van de afgelopen maanden.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,75 euro, die van 16 kilo op 4,90 euro en die van boven de 20 kilo op 5,05 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 5 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,85 euro per kilo. De stemming is redelijk.

Rond Pasen is er veel kaas verkocht en de belangstelling is nog altijd goed. 'Toch lijkt de voorraad te groeien, de productie van boerenkaas is nu groot en dus de aanvoer voldoende ruim', meldt de noteringscommissie van boerenkaas.

'Dit leidt tot enige zorg bij de handel of deze kaas allemaal wel verkocht kan worden en of er niet te veel kaas wordt geproduceerd. Individuele producenten ervaren wel verschil met betrekking tot de belangstelling voor hun kaas. De introductie van de graskaas komende maand is een goed moment om de belangstelling voor (Boeren)kaas aan te wakkeren, maar daar moeten we nog even geduld voor hebben.'

Kwakkelen

Positief is dat de melkprijzen weliswaar iets dalen, maar niet zo hard als eerder werd gevreesd. 'De stemming op de zuivelmarkt wordt gedomineerd door de stijging van de melkvetprijzen. Room en boter zijn de afgelopen tijd flink duurder geworden', aldus de commissie.

'De prijzen van de melkpoeders kwakkelen wat, maar dalen op dit moment zeker niet. Fabriekskaas is aarzelend iets duurder geworden, maar stijgt ook niet flink door. Toch is de stemming niet zo negatief als zich eerder dit jaar liet aanzien.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  22° / 6°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 9°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
Meer weer