Prijzen+boerenkaas+blijven+gelijk
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel

Prijzen boerenkaas blijven gelijk

Ondanks de daling van de melkprijzen, blijven de noteringen voor boerenkaas in maart gelijk aan die van februari. Vooral de komende periode rond Pasen is een goede tijd voor boerenkaas.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,75 euro, die van 16 kilo op 4,90 euro en die van boven de 20 kilo op 5,05 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 5 euro deze maand. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,85 euro per kilo. De stemming is goed.

Op de markt voor boerenkaas, is het vrij rustig, meldt de noteringscommissie voor Boerenkaas. De noteringen zijn in februari nog met 10 cent verlaagd, dat is deze maand niet aan de orde.

'De verkopen lopen goed door en de belangstelling voor boerenkaas bij afnemers en consumenten is nog altijd goed. De voorraden zijn voldoende ruim, maar de omloopsnelheid is ook hoog. De verkoopperspectieven voor de komende maanden zijn prima: de paastijd is een goede tijd voor boerenkaas.'

Dal

In februari gaf de noteringscommissie al aan dat het dal in de zuivelmarktnoteringen was bereikt. Inmiddels is melkvet alweer fors duurder en is de notering voor foliekaas iets verder opgelopen. De prijzen voor melkpoeders dalen iets.

'Al met al nog geen echt herstel, hoewel de daling van de melkprijzen meevalt op dit moment. De verdere richting wordt in belangrijke mate bepaald door de grootte van de aanvoer van melk in de komende maanden en de mate waarin dit tot waarde kan worden gebracht. Dat valt dus nog te bezien', aldus de noteringscommissie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer