Schouten op bezoek bij Duitse ambtsgenoot

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit brengt maandag een bezoek aan Duitsland. In Berlijn ontmoet de minister haar onlangs aangetreden Duitse collega Julia Klöckner.

Schouten+op+bezoek+bij+Duitse+ambtsgenoot
© Archief

Tijdens de kennismaking spreken de ministers over diverse actuele thema's, zoals de toekomst van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid, de Brexit en de visserij.

Naast de ontmoeting met Klöckner zal Schouten in Duitsland ook spreken met Joachim Rukwied. Hij is de voorzitter van zowel het Duitse Boerenverbond als de Europese koepel van landbouworganisaties, Copa-Cogeca. Daarnaast zal Schouten een bezoek brengen aan de Duitse Bondsdag.

Belangrijkste afzetmarkt

Voor de Nederlandse landbouw is Duitsland al jaren met afstand de belangrijkste afzetmarkt. Ongeveer een kwart van de Nederlandse landbouwproducten vindt zijn weg naar het buurland.

Vorig jaar verkochten Nederlandse boeren voor ruim 23 miljard euro aan dieren en producten aan Duitsland. Daarbij ging het vooral om zuivel, eieren, sierteelt, groente en fruit en dieren en vlees. Omgekeerd werd er door Nederlandse bedrijven voor bijna 12 miljard euro aan Duitse landbouwproducten geïmporteerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer