Geert+Wilders+bezoekt+Limburgse+glastuinders
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Geert Wilders bezoekt Limburgse glastuinders

Geert Wilders van de PVV bezocht op uitnodiging van LTO Nederland vrijdag twee glastuinbouwbedrijven in Limburg.

Wilders bekeek een tomaten- en een aardbeienbedrijf. 'Het is geweldig om hier te zien wat een geweldige bedrijven er zijn. De professionaliteit en het hart van de mensen voor hun producten is geweldig', liet Wilders weten.

De land- en tuinbouworganisatie wilde Wilders graag informeren over relevante thema's in de land- en tuinbouw. 'We hebben hem laten zien hoe we werken met biologische bestrijding, de exportpositie van de landbouw en arbeid', meldt voorzitter Marc Calon van LTO Nederland. 'Het is heel belangrijk om in de Tweede Kamer te laten weten waar we mee bezig zijn.'

Thuiswedstrijd

LLTB-voorzitter Leon Faassen vond dat Wilders geïnteresseerd over kwam. 'Dit is voor hem natuurlijk ook een thuiswedstrijd, maar ik denk dat hij de boodschap goed heeft begrepen.'

Wilders heeft zich altijd kritisch uitgelaten over arbeidsmigranten. Ook in het aardbeienbedrijf wordt gebruik gemaakt van buitenlandse werknemers. 'Op het moment dat je de bakken nog vol hebt zitten met mensen die kunnen werken in Nederland, maar het niet willen, vind ik dat je ze al dan niet moet dwingen. Maar in tijd van krapte, zullen ook de aardbeien en tomaten moeten worden geplukt. Maar het beste is om in een gezond Nederlands bedrijf, Nederlanders te laten werken.'

Weer

 • Woensdag
  24° / 17°
  10 %
 • Donderdag
  22° / 13°
  10 %
 • Vrijdag
  24° / 11°
  10 %
Meer weer