Subsidie voor Deltaplan Waterkwaliteit tulpenbedrijf

Provincie Zuid-Holland heeft een POP3-subsidie verstrekt voor het project 'Deltaplan Waterkwaliteit Van der Baan' van tulpenteelt- en broeierijbedrijf Van der Baan in Dirksland.

Subsidie+voor+Deltaplan+Waterkwaliteit+tulpenbedrijf
© niels de vries

In dit project zijn maatregelen genomen om emissie van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen van het bedrijf te beperken en meer gebruik te maken van hemelwater en gezuiverd drainwater.

Van der Baan heeft fors geïnvesteerd in een uitbreiding. Er is gekozen voor een Groen Label-kas, energiezuinige luchtbehandeling en recirculatie van bedrijfswater. Opvallend onderdeel van de bedrijfsuitbreiding is het 'Deltaplan Waterkwaliteit'.

Waterbassins

Van der Baan levert met dit project een bijdrage aan de ecologische functie van de watergangen nabij het bedrijf. Op het tulpenbedrijf zijn twee grote waterbassins geplaatst waar al het water uit de broeierij wordt gereinigd met ozon.

Dit water kan vervolgens worden hergebruikt. Ook het water van het erf wordt in de bassins opgevangen en gereinigd met ozon. Vervolgens mag dit 'schone' water worden geloosd op het oppervlaktewater.

Waardering

Vertegenwoordigers van provincie Zuid-Holland en waterschap Hollandse Delta hebben veel waardering voor de inzet van de ondernemers en adviseurs die werken met het plan.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer