1,7 miljoen euro voor schoner Drents erf

Provincie Drenthe stelt samen met het waterschap Hunze en Aa's bijna 1,7 miljoen euro beschikbaar voor het beperken van erfemissies in het Drentsche Aa-gebied en in het Drentse deel van de Veenkoloniën.

1%2C7+miljoen+euro+voor+schoner+Drents+erf
© John Oud

De steun is bedoeld voor projecten van LTO Noord die zijn opgezet om de uitstroom van gewasbeschermingsmiddelen vanaf het erf naar het oppervlaktewater te verminderen. Het gaat bijvoorbeeld om investeringen in wasplaatsen van spuitmachines en andere landbouwmachines die in contact zijn geweest met spuitmiddel.

Provincie en waterschap subsidiëren twee projecten in het kader van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer. 'Schoon erf, schoon water - Akkerbouw Veenkoloniën' is gericht op akkerbouwers in het Drentse deel van de Veenkoloniën, binnen het werkgebied van het waterschap Hunze en Aa's. Voor akkerbouwers in het stroomgebied van de Drentsche Aa verloopt de ondersteuning via het project 'Vermindering van erfemissie in de Drentsche Aa'.

Aanvragen

LTO-Noord coördineert de subsidieverstrekking voor beide projecten. Akkerbouwers kunnen individueel advies aanvragen. Daarnaast worden binnen het project onder andere workshops, trainingen en demonstraties georganiseerd. Meer informatie volgt op agrarischwaterbeheer.nl.

'Met deze bijdrage stimuleren we boeren om duurzame en innovatieve maatregelen te nemen ter verbetering van de waterkwaliteit', zegt gedeputeerde Cees Bijl. Fien Heeringa, dagelijks bestuurslid van Hunze en Aa's voegt hieraan toe: 'Goede waterkwaliteit is een maatschappelijk belang. Boeren leveren hieraan een positieve bijdrage door op geheel vrijwillige basis deel te nemen aan dit project.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  23° / 8°
  0 %
 • Zondag
  22° / 9°
  0 %
 • Maandag
  22° / 8°
  0 %
Meer weer