Boeren Krimpenerwaard werken aan waterkwaliteit

LTO Noord Krimpenerwaard, DWLK, Collectief Krimpenerwaard, ANV Weidehof Krimpenerwaard en A.J.K. Krimpenerwaard hebben de handen ineen geslagen om actief te werken aan schoner water.

Boeren+Krimpenerwaard+werken+aan+waterkwaliteit
© Dirk Hol

Via de doelstellingen van het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer (DAW) werken ze toe naar een toekomstbestendige landbouw in de Krimpenerwaard met oog voor schoon water en een gezonde bodem.

In 2018 en 2019 gaan boeren in de Krimpenerwaard samen met deskundigen en overheden werken aan maatregelen op het gebied van kringlooplandbouw, erfafspoeling, baggeren en sloot schonen.

Startmo

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard faciliteert en ondersteunt dit initiatief. 'Het plan is goed voor de boeren en voor het water. Zo werken we dus samen aan schoner water in het gebied.', aldus hoogheemraad Agnes van Zoelen.

Op donderdagochtend 12 april vindt het officiële startmoment van het project DAW Krimpenerwaard plaats. In Cultureel Centrum De Zwaan in Berkenwoude wordt een toelichting gegeven. Daarna volgt de starthandeling in het veld bij melkveehouderij van Zuijlen in Lekkerkerk.

Leren

Agrariërs in Krimpenerwaard leren in het DAW-project van en met elkaar over maatregelen die zij kunnen nemen ter verbetering van de water- en bodemkwaliteit én een economisch sterke en duurzame landbouw.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer