Nog+eens+op+102+bedrijven+in+beeld+bij+I%26amp%3BR%2Donderzoek
Nieuws
© Fotografie Twan Wiermans

Nog eens op 102 bedrijven in beeld bij I&R-onderzoek

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft samen met RVO.nl 102 bedrijven geselecteerd, waarbij de diensten twijfels hebben over het correct bijhouden van de I&R-gegevens.

Deze bedrijven komen bovenop ruim tweeduizend eerdere bedrijven, die inmiddels grotendeels zijn vrijgegeven. Deze bedrijven hebben bijvoorbeeld dieren ouder dan 27 maanden zonder nakomelingen, die wél worden gemolken. Dat laatste blijkt uit andere administratieve gegevens, zoals de melkcontrole.

De NVWA bezoekt zestig bedrijven, nog eens 42 bedrijven krijgen een administratieve blokkade. Mocht de NVWA onregelmatigheden constateren, dan kunnen bedrijven of dieren worden geblokkeerd. Deze blokkade wordt opgeheven wanneer de gegevens in het I&R-systeem kloppen. Aan de hand van de resultaten van deze tweede fase van het onderzoek beslist de NVWA over mogelijke vervolgstappen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  95 %
 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  80 %
Meer weer