Veehouder moet in actie komen om bedrijf vrij te krijgen

Veehouders die zijn geblokkeerd vanwege onregelmatigheden in de I&R-registratie, moeten zelf in actie komen om het bedrijf weer vrij te krijgen. Dat adviseert voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO-vakgroep Melkveehouderij.

Veehouder+moet+in+actie+komen+om+bedrijf+vrij+te+krijgen
© John Claessens

'We krijgen van RVO signalen dat een aantal veehouders nog niets heeft ondernomen om de blokkade weer ongedaan te maken', meldt Meulenbroeks. De actie moet nadrukkelijk van de veehouder uitgaan, anders gebeurt er niets aan de incorrecte I&R-registratie.

De vakgroepvoorzitter voegt eraan toe dat een melding bij de LTO-infolijnen niet voldoende is. 'We zijn blij dat veel leden hun situatie aan ons hebben voorgelegd. Maar wij kunnen geen individuele gevallen laten corrigeren bij RVO.'

Voortvarend oppakken

Meulenbroeks roept de betreffende groep veehouders op om contact op te nemen met RVO, uit te leggen wat er aan de hand is en de nodige wijzigingen zo snel mogelijk aan te brengen. 'Als we van de problemen af willen, dan is het zaak dat iedereen dit voortvarend oppakt.'

De afgelopen week zijn de wachttijden bij telefonisch contact met RVO sterk afgenomen. Bellers stonden niet meer uren in de wacht. Meulenbroeks ziet dit als een aanwijzing dat inmiddels al heel wat dossiers van geblokkeerde veehouders zijn bijgewerkt. 'Ze zijn bezig de laatste slagen te maken.' Het ministerie van LNV had medio deze week geen cijfers beschikbaar van het actuele aantal gedeblokkeerde bedrijven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer