Schouten+kijkt+naar+hoog+percentage+meerlingen
Nieuws
© Dirk Hol

Schouten kijkt naar hoog percentage meerlingen

Als de I&R-onregelmatigheden bij boeren weer op orde zijn, wordt opnieuw gekeken naar het hoge aantal meerlingen. Dat liet landbouwminister Carola Schouten donderdag weten na het debat.

'Een groot deel van de bedrijven is gedeblokkeerd. Tegelijk weten we dat er statistische uitschieters zijn ten aanzien van het aantal meerlingen. Die groep is nog niet meegenomen in dit onderzoek. Met dat nieuwe onderzoek gaan we in april beginnen en dat zal bestaan uit administratief onderzoek en bedrijfsbezoeken.'

Schouten gaat met de sector in gesprek om het I&R-systeem op orde te krijgen. 'Er is al een werkgroep gevormd die bestaat uit mensen uit de sector en het ministerie. Er zijn tot nu toe vijftien voorstellen gedaan. Die gaan we nu beoordelen op bijvoorbeeld fraudegevoeligheid.'

'Ik vind het belangrijk dat er met de blik van boeren naar die voorstellen wordt gekeken', benadrukte de minister. 'Die moeten werken met het systeem dus gaan we ze vragen of ze hier mee uit de voeten kunnen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer