Nog+81+melkveebedrijven+op+slot+vanwege+%27I%26amp%3BR%2Dfraude%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nog 81 melkveebedrijven op slot vanwege 'I&R-fraude'

Van de pakweg 2.100 bedrijven, die in januari werden geblokkeerd vanwege vermeende I&R-fraude bij melkvee, zitten er nog 81 op slot. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Deze bedrijven hebben hun I&R-systeem nog niet op orde. Verder zijn vorige week 38 nieuwe bedrijven geblokkeerd. Bij deze bedrijven is na een administratieve controle gebleken dat de I&R onjuiste gegevens bevat.

Dieren staan als niet gekalfd geregistreerd, terwijl ze wel voorkomen op de melkcontrolelijsten. Daarnaast voert de NVWA bij ongeveer zestig bedrijven fysieke inspecties uit. Bij deze bedrijven zijn er twijfels over de juistheid van de gegevens van het I&R-systeem.

Weer

 • Zondag
  6° / 0°
  30 %
 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
Meer weer