Eerste+tulpen+met+PlanetProof%2Dkeurmerk+vandaag+geveild
Nieuws
© KAVB-René Faas

Eerste tulpen met PlanetProof-keurmerk vandaag geveild

De eerste tulpen met het keurmerk 'On the way to PlanetProof' zijn eerder vandaag geveild op de bloemenveiling in Rijnsburg.

De tulpen zijn geteeld volgens strikte voorschriften die zijn gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. PlanetProof is de nieuwe internationale benaming voor Milieukeur.

Bij de teelt van de tulpen wordt het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen beperkt en ook gaan de broeiers zuinig om met water en energie. PlanetProof-tulpen zijn hiermee koploper in het aanbod van duurzame bloemen, meldt ketenorganisatie KAVB in een persbericht.

Garantie duurzame productie

De PlanetProof-tulpen zijn geteeld door het bedrijf JUB Holland uit Noordwijkerhout, dat sinds 2016 ook bloembollen aanbiedt onder hetzelfde keurmerk. Het gebruik van deze gecertificeerde bollen is een harde eis voor de productie van de bloemen. Daarmee biedt het keurmerk PlanetProof de garantie dat de gehele productie op een duurzame wijze plaatsvindt.

De verwachting is dat steeds meer afnemers, zowel bloemisten als supermarktketens, in de komende jaren de overstap maken naar bloemen met het PlanetProof-keurmerk. De bloembollensector werkt volgens KAVB hard aan verduurzaming. Het certificeren van producten draagt bij aan het zichtbaar maken van deze inspanningen.

De sector zet in op het vergroten van het aanbod van producten die onder het keurmerk 'On the way to PlanetProof' en het biologische keurmerk worden aangeboden. Deze keurmerken voldoen aan alle eisen van de nationale en internationale retailorganisaties en aan de criteria voor duurzaam inkopen van de Nederlandse overheid.

Financiële bijdrage

Het certificatieschema voor PlanetProof-bolbloemen is ontwikkeld door keurmerkhouder SMK in samenwerking met KAVB. Stimuflori, het fonds voor promotie en innovatie in de Nederlandse sierteeltsector, levert een financiële bijdrage aan de invoering van het nieuwe keurmerk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  60 %
Meer weer