Herzien+certificatieschema+Milieukeur+komt+later
Nieuws
© Thierry Schut

Herzien certificatieschema Milieukeur komt later

De publicatie en inwerkingtreding van het herziene certificatieschema van Milieukeur Plantaardige producten is uitgesteld tot 1 maart 2018.

Stichting Milieukeur (SMK) zegt dat er meer tijd nodig is om tot een zorgvuldig samengesteld herzien schema te komen. De aanvankelijke datum van publicatie was 1 januari 2018.

'De komende maanden vinden nog diverse extra bijeenkomsten plaats van de begeleidingscommissie en het College van Deskundigen van SMK', meldt een woordvoerder van SMK.

Openbare hoorzitting

De openbare hoorzitting die gepland stond voor 9 november en waarin vragen kunnen worden gesteld en kan worden gereageerd op het finale voorstel voor het nieuwe certificatieschema, zal begin februari worden gehouden.

De looptijd van het huidige certificatieschema wordt verlengd tot 1 maart. Teelten die voor die tijd starten, kunnen nog worden gecertificeerd op basis van het huidige certificatieschema of de audit kan worden uitgesteld tot na 1 maart voor certificering op basis van het nieuwe schema.

Meer retailers

De Milieukeur-criteria worden jaarlijks herzien. Voor 2018 staat een grootschaligere herziening te wachten vanwege de sterk toegenomen vraag van retailers naar Milieukeur-gecertificeerde producten.

SMK werkt aan de ontwikkeling van één Milieukeur-certificatieschema voor de diverse plantaardige producten, met een beperkt aantal specifieke eisen (bijvoorbeeld voor open- en bedekte teelt, substraatteelt en grondgebonden teelt). Milieukeur wil het nieuwe schema ook zo veel mogelijk harmoniseren met andere certificaten zoals Global GAP. Verder streeft de organisatie ernaar onder andere nieuwe methodieken op te nemen voor gewasbescherming en energie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  24° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  24° / 16°
  20 %
Meer weer