Geld+voor+Zuid%2DHollandse+landbouwpioniers
Nieuws
© Marco de Swart

Geld voor Zuid-Hollandse landbouwpioniers

Provincie Zuid-Holland heeft deze week de subsidieregeling 'Stimulering maatschappelijke initiatieven op Duurzame Landbouw' opengesteld voor pioniers in duurzame landbouw.

Zuid-Holland is op zoek naar pioniers die de sprong willen maken naar meer duurzame landbouw. Een vernieuwende aanpak voor gezond, duurzaam en betaalbaar eten voor iedereen, is de provinciale ambitie.

De nieuwe subsidieregeling ondersteunt initiatieven die verduurzaming van de landbouw versnellen, bijvoorbeeld door aan de slag te gaan met: meer biodiversiteit, meer duurzame schakels in de voedselketen, groengebieden voedselrijk maken, verkorten en sluiten van kringlopen, educatieprogramma's en de oprichting van communities.

Dichtbevolkt

De nabijheid van veel consumenten en producenten biedt juist in het dichtbevolkte Zuid-Holland veel kansen voor de land- en tuinbouw, stelt het provinciebestuur. De initiatieven moeten passen bij de ambities en doelen uit de Innovatieagenda Duurzame Landbouw van de provincie: in 2036 een grondgebonden landbouw die duurzaam, sterk en toekomstbestendig is.

Innovatie is welkom, maar geen voorwaarde. De hoogte van het subsidiebedrag is maximaal 50 procent van de subsidiabele kosten en bedraagt maximaal 25.000 euro en minimaal 5.000 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  24° / 14°
  50 %
 • Vrijdag
  24° / 15°
  20 %
 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
Meer weer