Marktaandeel+Beter+Leven%2Dvarkensvlees+stijgt
Nieuws
© Twan Wiermans

Marktaandeel Beter Leven-varkensvlees stijgt

Het marktaandeel van varkensvlees met een Beter Leven-keurmerk steeg in het eerste kwartaal van dit jaar naar 71 procent. Albert Heijn deelt de eerste plaats inmiddels met Hoogvliet.

Dat blijkt uit de Varkensvleesmonitor maart 2018. Daarin staat dat bij Hoogvliet het vleesaanbod met het Beter Leven-keurmerk in de afgelopen twaalf maanden groeide met 56 procent. Daardoor staat Hoogvliet nu op een gedeelde eerste plaats met Albert Heijn.

Andere sterke groeiers ten opzichte van twaalf maanden geleden zijn Spar met 28 procent, Emté met 37 procent, Plus met 24 procent en Deen met 22 procent. Lidl stond begin 2017 nog op de eerste plaats, maar is nu afgezakt naar de negende positie.

Eind maart 2018 was het aandeel Beter Leven-vlees in supermarkten 67 procent. Gecorrigeerd naar het marktaandeel van de verschillende supermarkten, is dit maar liefst 71 procent. Dit is een totale stijging van 8 procent over de laatste twaalf maanden. Tot 2018 werd de Varkensvleesmonitor maandelijks gepubliceerd. Vanaf dit jaar worden de resultaten per kwartaal bekendgemaakt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
 • Woensdag
  26° / 17°
  60 %
 • Donderdag
  21° / 14°
  50 %
Meer weer