Duurzaam+voedsel+wint+markt
Nieuws
© Het Hoge Noorden

Duurzaam voedsel wint markt

'Steeds vaker geeft de Nederlander niet alleen als burger maar ook als consument de voorkeur aan voedsel dat op een duurzamere wijze geproduceerd is.' Dat stelt staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) deze week in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij de Monitor Duurzaam Voedsel presenteert.

Daarin valt te lezen dat er in 2015 in totaal voor bijna 3 miljard euro aan duurzaam voedsel is besteed. Daarvan is 563 miljoen euro voor rekening van de verkoop van producten met het Beter Leven keurmerk.

8 procent van de bestedingen

Het marktaandeel van duurzaam voedsel in de totale voedselbestedingen in Nederland kwam in 2015 uit op 8 procent. Uit de monitor blijkt dat met name in het supermarktkanaal de bestedingen van consumenten aan duurzaam voedsel is toegenomen (+16 procent).

De Dierenbescherming schrijft in een reactie blij te zijn met de ontwikkeling die uit de cijfers blijkt. 'Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het nog altijd stukken beter kan. Ons motto blijft: minder, maar beter.'

Weer

 • Donderdag
  13° / 8°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 13°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 12°
  20 %
Meer weer