Failliete+Bakker%2Ecom+maakt+doorstart
Nieuws
© Eigen Foto

Failliete Bakker.com maakt doorstart

Postorderbedrijf Bakker.com in Hillegom maakt een doorstart. Verwacht wordt dat het bedrijf in de tweede helft van mei weer operationeel is.

De doorstart wordt gerealiseerd door een team van Nederlandse ondernemers, met kennis op het gebied van e-commerce, marketing, sales en distributie. Bij Bakker.com werkten vorig jaar nog 200 mensen, waarvan 130 in Nederland. Tenminste 50 medewerkers maken de overstap naar het nieuwe bedrijf.

De initiatiefnemer van de doorstart is Martijn van Scherpenzeel van Globitas. 'We zijn blij dat we een deel van de banen hebben kunnen behouden', zegt hij. Van Scherpenzeel verwacht op termijn het aantal arbeidsplaatsen te kunnen uitbreiden.

Rechtstreekse levering

'Bakker.com biedt unieke kansen', meent Van Scherpenzeel. 'Het bedrijf is al 73 jaar actief om rechtstreeks van de kwekers aan de consument te leveren. De hele waardeketen wordt overgeslagen. Dat maakt het mogelijk een kwalitatief goed product tegen een faire prijs bij de klant thuis af te leveren.'

De leiding van Bakker.com komt in handen van Erwin van Cooth. Scherpenzeel en Van Cooth willen van Bakker.com ook een platform maken waar andere e-commercepartijen en -retailers groenproducten kunnen leveren aan hun klanten. Van Cooth: 'Het inkopen en distribueren van kwalitatieve groenproducten aan consumenten is zeer complex. Helemaal op de schaal waarop Bakker.com het deed, dat opereerde in vrijwel alle landen van Europa. Met het nieuwe Bakker.com gaan we nauw samenwerken met andere e-commercepartijen en -retailers. Deze partijen kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende onlinemarkt voor groenproducten.'

Inbreng van medewerkers

Bij de doorstart wordt een groep medewerkers ook mede-eigenaar. Zij zijn direct betrokken bij de doorstart. 'Ook leveranciers zullen nauwer betrokken worden in het proces, waarbij data, efficiency en outsourcing een belangrijke rol krijgen', aldus Van Cooth.

Bakker.com, dat als Bakker Hillegom is opgericht in 1945, is groot geworden met de distributie van tuinproducten als bloembollen, bloemzaden en planten. Als postorderbedrijf leverde Bakker.com die producten in zeventien landen en had een omzet van 160 miljoen euro. Vorig jaar kwam het bedrijf in financiële problemen en werd op 5 februari van dit jaar failliet verklaard.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  9° / 5°
  80 %
 • Zaterdag
  2° / -3°
  30 %
 • Zondag
  3° / -4°
  10 %
Meer weer