Ruim+370+Nederlandse+bedrijven+staan+op+IPM
Nieuws
© Joost van Winsen

Ruim 370 Nederlandse bedrijven staan op IPM

Met ruim 370 deelnemende Nederlandse bedrijven is op dinsdag 23 januari de beurs IPM 2018 in Essen van start gegaan.

De internationale sierteeltbeurs in de Messe van Essen telt dit jaar in totaal 1.564 standhouders uit 45 landen. Zij presenteren zich in totaal veertien hallen. De Nederlandse afvaardiging is vooral te vinden in Hal 1 en Hal 12. Daar zijn twee gemeenschappelijke Nederlandse stands: één onder regie van Royal FloraHolland en één onder leiding van BIZZ Holland.

Behalve Nederland hebben zeventien andere naties in Essen een landenstand. Dat zijn België, China, Costa Rica, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Guatemala, Hongarije, India, Italië, Japan, Polen, Portugal, Spanje, Sri Lanka, Taiwan en de Verenigde Staten.

Gastland Denemarken

Denemarken is dit jaar gastland onder het motto van 'Let's go green - together!' Het land is vertegenwoordigd door zo'n vijftig bedrijven. Verreweg de meeste standhouders, tegen de zeshonderd, komen uit Duitsland zelf.

De totale oppervlakte van de beurs is 105.000 vierkante meter, waarvan zo'n 60 procent wordt gevuld met planten. De techniek beslaat ongeveer 30 procent van de oppervlakte, terwijl bloemen goed zijn voor 10 procent. De 36e editie van de beurs duurt tot en met 26 januari. De organisatie verwacht bezoekers uit honderd verschillende landen.

International Grower of the Year

Ter Laak Orchids is dinsdagavond verkozen tot International Grower of the Year 2018. De International Association of Horticultural Producers reikte deze prijs uit tijdens de IPM. Bovendien nam de orchideeënkweker uit Wateringen de duurzaamheidsprijs in ontvangst.

Prinses Benedikte van Denemarken opende dinsdag de IPM officieel met de onthulling van een nieuwe variant van de Deense roos.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  50 %
 • Maandag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer