BloemrijkSchagen+nog+breder+gedragen
Nieuws
© Bloemrijk Schagen

BloemrijkSchagen nog breder gedragen

Bezoekers aan BloemrijkSchagen kregen afgelopen weekend in het winkelcentrum Makado in totaal ruim 35.000 tulpen uitgereikt. Het evenement vond voor de derde keer plaats.

Voorzitter Frans Dekker van stichting BloemrijkSchagen is blij met de grote belangstelling voor het evenement. 'Hiermee brengen we het werk van de bloemenkwekers in de gemeente onder de aandacht van het publiek.'

Herindeling

De voorman was verder blij dat ook tien kwekers uit het voormalige Zijpe zich bij het evenement hebben aangesloten. 'Met de 24 kwekers die nu meedoen, wordt de promotie nog breder gedragen en kunnen we nog beter laten zien waartoe het bloembollenvak in de gemeente in staat is sinds de herindeling.'

Het evenement werd zaterdag geopend door Boer Tom, de tulpenkweker die bekend werd door het televisieprogramma Boer zoekt Vrouw. In totaal stond in het winkelcentrum ruim 30 vierkante meter aan bloembakken opgesteld.

Gretig

Bezoekers konden zelf in deze pluktuin de kleuren van een bos samenstellen. Daarvan werd gretig gebruikgemaakt. Leden van de handbalverenigingen in Tuitjenhorn en Waarland verzorgden het plukken en bossen.

Dekker verwacht dat BloemrijkSchagen volgend jaar in het laatste weekend van januari een vervolg krijgt. 'De gemeente, winkeliers en de kwekers zijn enthousiast genoeg. Dat gevoel willen we vasthouden.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  50 %
 • Donderdag
  18° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer