LTO+blij+met+mogelijke+vrijstelling+fosfaatrecht
Nieuws
© LTO Nederland

LTO blij met mogelijke vrijstelling fosfaatrecht

De vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland heeft zich afgelopen tijd ingezet om voor de leden een vrijstellingsregeling binnen te halen in het kader van het fosfaatrechtenstelsel. Een oplossing in die richting lijkt in zicht, inspanningen worden beloond.

Na intensief overleg de laatste periode tussen het ministerie en de vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland lijkt een oplossing nu in het vooruitzicht. Donderdag publiceerde het ministerie van Landbouw een Kamerbrief over de positie van de vleesveehouderij in het fosfaatrechtenstelsel.

Regeling 1 juli van start

LNV wil een vrijstellingsregeling voor vleesveehouders binnen het fosfaatrechtenstelsel hanteren. Hiervoor is overleg met de Europese Commissie een vereiste, het streven is om deze regeling op 1 juli 2018 in te voeren.

Ondernemers die gebruikmaken van de vrijstellingsregeling kunnen jongvee van vleesvee houden zonder fosfaatrechten. LTO Nederland is verheugd dat er een oplossing in zicht is.

Lees meer over fosfaatrechten in het dossier


Navigeer met uw muis of de pijltjes op uw toetsenbord (← →) door een tijdlijn van de fosfaatrechten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  17° / 2°
  20 %
 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer