Mogelijk+worm+en+insect+in+meststoffenwet
Nieuws
© pixabay

Mogelijk worm en insect in meststoffenwet

Minister Schouten van Landbouw overweegt op in de meststoffenwet een aparte categorie te maken voor wormen en insecten. 'Ook zij scheiden fecaliën uit en dragen zo bij aan de mestproblematiek', stelt ze in antwoord op kamervragen van Tjeerd de Groot (D66).

De Commissie Deskundigen Meststoffenwet (CDM) heeft in opdracht van haar ministerie het advies 'Nieuwe landbouwhuisdieren' opgesteld. Daarmee wil dit ministerie komen tot forfaitaire excretiegetallen voor deze diersoorten, die kunnen worden opgenomen in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet.

Wellicht vanaf 2019

Op basis van deze gegevens besluit ze voor de komende zomer of ze wormen en insecten in de meststoffenwet opneemt. De normen kunnen worden meegenomen in de Uitvoeringsregeling Meststoffenwet per 1 januari 2019.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
 • Zondag
  20° / 14°
  70 %
Meer weer