Ctgb+laat+middelen+toe+tegen+schimmels+en+insecten
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Ctgb laat middelen toe tegen schimmels en insecten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft onlangs drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten die van belang zijn voor de land- en tuinbouw.

Alternet is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de teelt van aardappelen. Ook Pomax is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de teelt van appel en peer. Het insectenbestrijdingsmiddel Applaud 25 SC is toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Daarnaast heeft het Ctgb de toelating van vijf middelen uitgebreid: dompelbehandelingsmiddel Apollo, schimmelbestrijdingsmiddel Geoxe, mijtenbestrijdingsmiddel Scelta, onkruidbestrijdingsmiddel AZ 500 (kleine toepassingen) en onkruidbestrijdingsmiddel Certis Chloor IPC 40 procent Vloeibaar (kleine toepassingen).

Herregistraties

Luxan Pyrethrum Vloeibaar is opnieuw geregistreerd als insectenbestrijdingsmiddel in bedekte teelten van groente- fruit – en siergewassen in de kas. De elictor Inssimo heeft een herregistratie tegen aantasting door Japanse roest in zowel de bedekte als de onbedekte teelt van potchrysant en snijchrysant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  15° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer