Ctgb laat middelen toe tegen schimmels en insecten

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft onlangs drie nieuwe gewasbeschermingsmiddelen toegelaten die van belang zijn voor de land- en tuinbouw.

Ctgb+laat+middelen+toe+tegen+schimmels+en+insecten
© Nieuwe Oogst

Alternet is als schimmelbestrijdingsmiddel toegelaten in de teelt van aardappelen. Ook Pomax is een schimmelbestrijdingsmiddel. Het middel is toegelaten in de teelt van appel en peer. Het insectenbestrijdingsmiddel Applaud 25 SC is toegelaten in de bedekte teelt van bloemisterijgewassen.

Daarnaast heeft het Ctgb de toelating van vijf middelen uitgebreid: dompelbehandelingsmiddel Apollo, schimmelbestrijdingsmiddel Geoxe, mijtenbestrijdingsmiddel Scelta, onkruidbestrijdingsmiddel AZ 500 (kleine toepassingen) en onkruidbestrijdingsmiddel Certis Chloor IPC 40 procent Vloeibaar (kleine toepassingen).

Herregistraties

Luxan Pyrethrum Vloeibaar is opnieuw geregistreerd als insectenbestrijdingsmiddel in bedekte teelten van groente- fruit – en siergewassen in de kas. De elictor Inssimo heeft een herregistratie tegen aantasting door Japanse roest in zowel de bedekte als de onbedekte teelt van potchrysant en snijchrysant.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer