19+RUB%2Dmiddelen+aangemeld+voor+beoordeling
Nieuws
© Anko Postma

19 RUB-middelen aangemeld voor beoordeling

Bij het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zijn tot dusver 19 meldingen binnengekomen voor het op de markt houden van zogeheten RUB-middelen.

Tot en met donderdag 15 februari 2018 kunnen aanvragers middelen die vallen onder de oude Regeling Uitzondering Bestrijdingsmiddelen (RUB) voor beoordeling aanmelden bij het Ctgb. Het college controleert of de aanmelding een toepassing is die voorkomt op de RUB-lijst. Over enkele weken wordt een lijst gepubliceerde met aangemelde middelen.

De RUB-middelen mogen nu nog in Nederland gebruikt worden volgens de oude regeling. In 2012 is afgesproken dat voor deze RUB-middelen geldt dat ze op basis van de Europese verordeningen moeten zijn toegelaten. Als dat niet gebeurt dan verdwijnen ze van de markt.

Opgebruiken tot oktober 2019

De aangemelde middelen kunnen voorlopig worden toegepast. Niet aangemelde middelen mogen vanaf 1 oktober 2018 niet meer voor de betreffende toepassing verkocht worden. Hiervoor geldt een opgebruiktermijn tot 1 oktober 2019.

Weer

 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  15° / 10°
  40 %
 • Dinsdag
  16° / 10°
  20 %
Meer weer