Zuid%2DHolland+richt+vizier+weer+op+ganzen
Nieuws
© Ruud Ploeg

Zuid-Holland richt vizier weer op ganzen

De komende maanden mag weer op ganzen worden gejaagd in provincie Zuid-Holland. De provincie streeft het herstellen van de balans in de ganzenpopulatie na.

Tussen 1 maart en 1 november schieten jagers op verschillende plekken in de provincie ganzen. In het zuidelijke deel van de provincie is het beheer op 15 februari reeds begonnen. De jagers zijn allen verbonden aan een Wildbeheereenheid en worden gecoördineerd door de Faunabeheereenheid Zuid-Holland.

Bij een populatie van ongeveer 55.000 ganzen bestaat in Zuid-Holland een balans tussen mens, natuur, ruimte en veiligheid, is uit het verleden gebleken. Op dit moment kent de provincie een populatie van ongeveer 140.000 ganzen die hier het hele jaar zijn.

Landbouwgewassen

De omvang van de huidige populatie zorgt voor grote schade aan landbouwgewassen en natuur- en recreatieterreinen, voor hinder voor het vliegverkeer en voor verstoring van de flora en fauna in de provincie.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 8°
  10 %
 • Zondag
  22° / 10°
  10 %
 • Maandag
  24° / 10°
  10 %
Meer weer