Zuid-Holland richt vizier weer op ganzen

De komende maanden mag weer op ganzen worden gejaagd in provincie Zuid-Holland. De provincie streeft het herstellen van de balans in de ganzenpopulatie na.

Zuid%2DHolland+richt+vizier+weer+op+ganzen
© Ruud Ploeg

Tussen 1 maart en 1 november schieten jagers op verschillende plekken in de provincie ganzen. In het zuidelijke deel van de provincie is het beheer op 15 februari reeds begonnen. De jagers zijn allen verbonden aan een Wildbeheereenheid en worden gecoördineerd door de Faunabeheereenheid Zuid-Holland.

Bij een populatie van ongeveer 55.000 ganzen bestaat in Zuid-Holland een balans tussen mens, natuur, ruimte en veiligheid, is uit het verleden gebleken. Op dit moment kent de provincie een populatie van ongeveer 140.000 ganzen die hier het hele jaar zijn.

Landbouwgewassen

De omvang van de huidige populatie zorgt voor grote schade aan landbouwgewassen en natuur- en recreatieterreinen, voor hinder voor het vliegverkeer en voor verstoring van de flora en fauna in de provincie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 7°
  70 %
 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
Meer weer