Nedap+spint+garen+bij+hoge+melkprijs
Nieuws
© Eigen Foto

Nedap spint garen bij hoge melkprijs

Mede door een hogere melkprijs lag de omzet van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap in 2017 12 procent hoger dan het jaar ervoor.

De omzet kwam in 2017 uit op 182,2 miljoen euro. Een deel van die groei komt namelijk door hogere opbrengsten in de marktgroep Livestock Management. Over deze divisie maakte geen omzetcijfers bekend.

De marktgroep Livestock Management (automatisering van veehouderijprocessen op basis van individuele dieridentificatie) realiseerde in 2017 een fraaie opbrengstengroei. Sneller dan verwacht zorgden hogere melkprijzen voor herstel van de opbrengsten binnen de melkveehouderij.

Varkens stabiel

Door vertragingen in de bouw van stallen is een aantal grote projecten in de varkenshouderij doorgeschoven naar 2018. Ondanks de sterke toename in bestellingen bleven de opbrengsten bij de varkenshouderij hierdoor stabiel.

Gezien de orderportefeuille en commerciële kansen verwacht de marktgroep in de varkenshouderij weer opbrengstengroei te realiseren. In combinatie met de vooruitzichten in de melkveehouderij, voorziet ook deze marktgroep in 2018 verdere groei van de opbrengsten.

Resultaat

Het resultaat van Nedap kwam in 2017 uit op 28 miljoen euro, tegen 10,8 miljoen in 2016. Ook werd groei geboekt bij de marktgroepen Healthcare, Identification Systems, Retail, Security Management en Staffing Solutions.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  36° / 19°
  10 %
 • Donderdag
  37° / 22°
  10 %
 • Vrijdag
  37° / 24°
  20 %
Meer weer