Meld knelgeval grondgebonden groei

Bedrijven die in 2014 een knelgeval waren in het kader van de Wet grondgebonden groei, kunnen zich tot en met 15 februari 2018 melden bij RVO.nl

Meld+knelgeval+grondgebonden+groei
© Nieuwe Oogst

Daarbij gaat het bijvoorbeeld om bedrijven waarbij het melkveefosfaatoverschot in 2014 door bijzondere omstandigheden minimaal 5 procent lager is of bedrijven die in 2014 tijdelijk minder kilogrammen fosfaat met melkvee hebben geproduceerd. Ook denkt RVO aan bedrijven die meer grond in gebruik hadden vanwege de realisatie van een natuurgebied of publieke infrastructuur.

Voor knelgevallen zijn voorzieningen vrijgemaakt in de Wet grondgebonden groei melkveehouderij. Deze wet is per 1 januari 2018 ingegaan en opgenomen in de Meststoffenwet.

Bijzondere omstandigheden

RVO vindt dat er bij bepaalde situaties sprake is van bijzondere omstandigheden. Daarbij gaat het om ziekte of overlijden van een persoon van het samenwerkingsverband van de landbouwer of een bloed- of aanverwant in de eerste graad maar ook dierziekte of ernstige diergezondheidsproblemen op het bedrijf.

Ook de vernieling van de melkveestal en de realisatie van een natuurgebied of aanleg of onderhoud van publieke infrastructuur vallen onder de knelgevallenregeling.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer