CRV heeft goede link met I&R-systeem overheid

CRV-directeur Roald van Noort herkent zich niet in de berichtgeving dat het CRV-systeem niet goed communiceert met het I&R-systeem van de overheid. 'RVO en NVWA melden in een overleg met ons dat veel bedrijven de dieradministratie goed op orde hebben.'

CRV+heeft+goede+link+met+I%26amp%3BR%2Dsysteem+overheid
© Nieuwe Oogst

CRV overlegt nu met RVO en NVWA om veehouders te mogen assisteren in het opvoeren van bewijslast om een bedrijf te deblokkeren. De overheidsinstanties benadrukken echter dat melkveehouders zelf verantwoordelijk zijn voor een kloppende I&R-registratie. Het is een economisch delict wanneer die registratie niet klopt.

Afgelopen dagen verwerkte de CRV-klantenservice meer dan duizend telefoontjes van veehouders met vragen over de I&R-fraude. 'We snappen de vragen heel goed. We voelen ons sterk betrokken bij veehouders waarvan door misregistratie het bedrijf is geblokkeerd', vervolgt Van Noort.

Juridische kaders

'CRV probeert waar het kan de geblokkeerde bedrijven te ondersteunen, maar we moeten blijven handelen binnen alle juridische kaders', geeft de CRV-directeur aan. 'We betreuren het dat we niet meer kunnen doen voor onze leden-veehouders.'

Zo zullen er veehouders zijn die met een relatief kleine misregistratie hinder ondervinden van het blokkeren van hun bedrijf. 'We snappen de frustratie voor de individuele bedrijven heel goed', aldus Van Noort.

'Maar we zien ook dat een sluitende I&R-registratie belangrijk is voor de exportpositie van melkveehoudend Nederland. Ook kan een goed functionerend I&R-systeem positief bijdragen aan het Nederlandse derogatieverzoek in Brussel.'

• Klik hier voor dossier I&R-fraude Melkvee

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  17° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 8°
  0 %
Meer weer