Forse+extra+donatie+voor+Wakker+Dier
Nieuws
© DIRK HOL

Forse extra donatie voor Wakker Dier

Wakker Dier heeft van de Postcodeloterij een extra donatie gekregen van 1,375 miljoen euro. Dat bedrag komt boven op de 5 ton die de organisatie al jaarlijks ontvangt.

Wakker Dier ontvangt de gift in aanloop naar het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij dat donderdag plaatsvindt. Tijdens het gala in 2016 ontving de dierenrechtenorganisatie een jaarlijkse donatie van 500.000 euro voor de komende vijf jaar. Wakker Dier geeft op haar website aan dat ze het geld gaat gebruiken om 'heel Nederland te motiveren om vaker vegetarisch te eten'.

Tijdens het Goed Geld Gala maakt de Postcodeloterij bekend hoeveel geld zij dit jaar aan goede doelen kan schenken. Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers deelde de loterij vorig jaar in totaal 341 miljoen euro uit.

Goede doelen

Naast Wakker Dier steunt de Postcodeloterij ook goede doelen als de Dierenbescherming, Greenpeace, IVN Natuureducatie, Landschappen NL, Natuur & Milieu, Vogelbescherming en Verenigd Nederlands Cultuurlandschap.

Dit jaar heeft het gala met de Amerikaanse acteur en milieuactivist Leonardo DiCaprio een prominente spreker uitgenodigd. De Leonardo DiCaprio Foundation (LDF)ondersteunt wereldwijd projecten die met uitsterven bedreigde dieren beschermen en initiatieven die de balans herstellen voor bedreigde ecosystemen en gemeenschappen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 13°
  50 %
 • Maandag
  25° / 13°
  10 %
 • Dinsdag
  26° / 14°
  10 %
Meer weer