Vleesconsumptie+daalt+voor+vijfde+jaar+op+rij
Nieuws
© Ilona Lesscher

Vleesconsumptie daalt voor vijfde jaar op rij

Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. De vleesconsumptie daalde vorig jaar met een kilo naar 74,1 kilo per persoon.

Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.

Het genoemde vleesgewicht is vlees inclusief botten. Ruwweg de helft daarvan wordt daadwerkelijk geconsumeerd.

Biologisch

De daling van de vleesconsumptie wordt vooral veroorzaakt doordat Nederlanders minder varkens en koeien eten. De consumptie van kip, kalf, geit/schaap en paard bleef hetzelfde.

Volgens Wakker Dier kiest de consument steeds vaker voor biologisch vlees. Ook het diervriendelijker 'Beter Leven' vlees zit sterk in de lift.

Bekijk meer over:

Weer

  • Maandag
    22° / 8°
    10 %
  • Dinsdag
    21° / 14°
    70 %
  • Woensdag
    18° / 13°
    60 %
Meer weer