Vleesconsumptie daalt voor vijfde jaar op rij
Nederlanders aten vorig jaar voor het vijfde jaar op rij minder vlees. De vleesconsumptie daalde vorig jaar met een kilo naar 74,1 kilo per persoon.
Dat blijkt uit onderzoek van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), een onderdeel van de Universiteit van Wageningen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier.
Het genoemde vleesgewicht is vlees inclusief botten. Ruwweg de helft daarvan wordt daadwerkelijk geconsumeerd.
Biologisch
De daling van de vleesconsumptie wordt vooral veroorzaakt doordat Nederlanders minder varkens en koeien eten. De consumptie van kip, kalf, geit/schaap en paard bleef hetzelfde.
Volgens Wakker Dier kiest de consument steeds vaker voor biologisch vlees. Ook het diervriendelijker 'Beter Leven' vlees zit sterk in de lift.
Bekijk meer over:
Lees ook
Marktprijzen
Meer marktprijzen
Laatste nieuws
Nieuwste video's
Kennispartners


Meest gelezen
Nieuw op MechanisatieMarkt.nl
-
Valtra Q305 trekker
Gebruikt, P.O.A.
-
John Deere 6120M trekker (HAE) #691701
Gebruikt, P.O.A.
-
Gianni Ferrari Turbo Grass 630
2022, P.O.A.
-
John Deere 2030
Gebruikt, P.O.A.
Vacatures
Medewerker Akkerbouw
Landbouwbedrijf Oosthof - Rilland
Redacteur Business & Markten
Nieuwe Oogst - Zwolle, Nederland
Veldmedewerker Pacht Provinciale gronden (16-24 uur)
Provincie Fryslân - NL
Gezocht: enthousiaste expert in landbouw en verkeer voor het schrijven van nieuwe examenvragen
CBR - NL
Docent Mobiele werktuigen (0,8 - 1,0 fte)
Firda - Heerenveen
Weer
-
Vrijdag26° / 13°5 %
-
Zaterdag26° / 15°95 %
-
Zondag18° / 15°40 %