Wakker Dier wil dat nieuw kabinet stalbranden aanpakt

Actievoerders van Wakker Dier hebben woensdag bij de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie aangedrongen op maatregelen tegen stalbranden.

Wakker+Dier+wil+dat+nieuw+kabinet+stalbranden+aanpakt
© Dirk Hol

In een brandbrief roept de dierenorganisatie de onderhandelaars op snel maatregelen te nemen tegen stalbranden. Volgens tellingen van Wakker Dier stierven er dit jaar al 185 duizend dieren bij branden, tegen 201 duizend in heel 2016.

Volgens Wakker Dier schiet het Actieplan Stalbranden te kort en zijn relatief eenvoudig te realiseren preventiemaatregelen zoals brandalarmen en sprinklerinstallaties nog steeds niet verplicht. De organisatie wil daarnaast dat een vernieuwd bouwbesluit voor alle stallen gaat gelden.

Stimuleren

In de brief worden de partijen die onderhandelen over een nieuw kabinet verzocht een periodieke Agro Elektra Inspectie (AEI) verplicht te stellen voor alle stallen. Ook moet de omvang van brandcompartimenten worden begrensd, onderzoek naar innovatieve evacuatiesystemen gestimuleerd en stallen met vrije uitloop en dus een vluchtroute gepromoot worden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer