CRV+betaalt+leden+4%2C1+miljoen+euro
Nieuws
© crv

CRV betaalt leden 4,1 miljoen euro

De Nederlandse en Vlaamse leden van veeverbeteringscoöperatie CRV ontvangen samen in januari 2018 een ledenvoordeel van 4,1 miljoen euro. Met 24.500 leden komt dit neer op?gemiddeld 167 euro per lid.

De ondernemers ontvangen dit ledenvoordeel naar rato van de hoeveelheid afgenomen producten. Het bedrag wordt in mindering gebracht op de maandelijkse factuur van januari.

CRV sloot dit boekjaar af met een nettoresultaat van 8,2 miljoen euro. De coöperatie had met name in Nederland te maken met een dynamische markt. Terwijl de melkprijs herstelde, kromp de veestapel als gevolg van de fosfaatreductie.

Tegelijkertijd kende het nieuwe fokkerijconcept 'Fokken op Maat' zowel in Nederland als in Vlaanderen een zeer succesvolle introductie. In het eerste jaar zijn er al ruim 1900 deelnemers.

Nieuwe huisvesting

Het boekjaar 2016-2017 stond bij CRV ook in het teken van vernieuwingen in de dierenhuisvesting. In Brazilië werd de bouw van de nieuwe spermawinlocatie van Central Bela Vista afgerond. Hier wordt sperma geproduceerd van zowel CRV Lagoa-stieren als van ki-stieren van derden.

In Nederland werden de stierlocaties in Giekerk en Harfsen vernieuwd. Daarnaast verrees in Wirdum het nieuwe Dairy Breeding Center voor de productie van embryo's ten behoeve van het Nederlands-Vlaamse fokprogramma van CRV.

Internationaal zag CRV een lichte omzetgroei en verbetering van financiële resultaten. De export trok aan onder invloed van de hogere melkprijzen. Internationaal blijven de omstandigheden in de vleesmarkt moeilijk. In Brazilië in het bijzonder werd dit veroorzaakt door het 'Carne Fraca'-vleesschandaal.

Bij dit schandaal kreeg bedorven vlees een nieuwe houdbaarheidsdatum, werden chemicaliën gebruikt om het vlees vers te laten lijken en de rottingsgeur te maskeren. Verder werden onder meer inspecteurs en politici omgekocht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  10 %
 • Zaterdag
  11° / 4°
  20 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
Meer weer