Na CRV-Boerindag kengetallen met man doornemen

'Morgen met mijn man de kengetallen eens doornemen,' roept een boerin. Tientallen boerinnen kwamen dinsdag samen in Wijchen tijdens de CRV-Boerindag.

Heel veel bedrijven zijn familiebedrijven en daarom vindt CRV het belangrijk dat ook vrouwen voldoende kennis hebben van de sector. 'Veel boerinnen hebben geen agrarische opleiding. Ze zijn wel hoog opgeleid maar niet agrarisch', vertelt José Buijs van CRV. 'Op deze dag proberen we ze een beetje bij te spijkeren zoals hoe je je vruchtbaarheid van je veestapel beter kan managen.'

De reacties van de boerinnen zijn positief. 'Het is ook erg leuk om andere collega boerinnen te zien met een echt boerenhart.' En ' morgen ga ik met m'n man de kengetallen eens doornemen of we alles wel goed doen.'

Weer

 • Donderdag
  21° / 12°
  70 %
 • Vrijdag
  20° / 15°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  60 %
Meer weer