Agrico investeert in kwaliteitscentrum

Voor het monitoren van de kwaliteit en vitaliteit van aardappelen is coöperatie Agrico gestart met de bouw van een kwaliteitscentrum in Emmeloord.

Agrico+investeert+in+kwaliteitscentrum
© Agrico

Deze week is de eerste paal geslagen. Het centrum wordt gebouwd op een kavel op industrieterrein De Munt in Emmeloord. Dit is in de buurt van het hoofdkantoor van Agrico. De bouw van het centrum wordt naar verwachting in het najaar van 2018 afgerond.

Agrico wil de kwaliteit van het geleverde pootgoed en consumptieaardappelen beter kunnen garanderen. In het kwaliteitscentrum worden controles uitgevoerd die meer inzicht geven in de kwaliteit en vitaliteit van de te leveren aardappelen.

Klimaatkamers

In klimaatkamers worden aardappelen opgewarmd om een indicatie te geven hoe ze zich kwalitatief houden over een langere tijd. Informatie hierover helpt Agrico bij het bepalen van de juiste bestemming voor verschillende partijen.

Agrico verzamelt alle onderzoeksdata. Naast inzicht in de kwaliteit wil Agrico met de data ook een vertaalslag maken voor het optimaliseren van de teelt en opslag van de aardappelen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer