LTO Melkveehouderij vindt 'deel blokkades onverteerbaar'

'Het gevoel dat een deel van de ondernemers als fraudeurs worden weggezet, is voor deze individuele ondernemers begrijpelijkerwijs onverteerbaar,' stelt voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO Melkveehouderij.

'Deze ondernemers worden de dupe van ondernemers die wel willens en wetens het systeem onder druk hebben gezet. En dat is triest', vindt Meulenbroeks. Diverse melkveehouders uit het hele land hebben zich de afgelopen uren gemeld bij LTO naar aanleiding van de brief van RVO.nl en de daarbij behorende opgelegde blokkades.

'De blokkade brengt grote zorgen met zich mee voor deze ondernemers en melkveehouders geven aan dat er logische en praktische verklaringen zijn voor de administratieve onregelmatigheden in I&R', vervolgt Meulenbroeks.

Inzicht in redenen blokkade

'Gezamenlijk met de regio's proberen we inzicht te krijgen in de redenen voor de blokkades, zodat we een beter beeld kunnen krijgen van de situatie en het gesprek met het ministerie aan kunnen gaan,' aldus de vakgroepvoorzitter.

De brieven die bedrijven hebben ontvangen bevatten voor elke individuele ondernemer een manier om de blokkade ongedaan te maken. 'Wij adviseren ondernemers in alle gevallen om die route ook te volgen en zo aan te tonen hoe het werkelijk op het bedrijf is', besluit Meulenbroeks.

• Klik hier voor dossier I&R-fraude Melkvee

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 12°
  40 %
 • Dinsdag
  19° / 13°
  70 %
 • Woensdag
  17° / 11°
  60 %
Meer weer