LTO 'enorm geschrokken' door nieuwe fraudecijfers

Voorzitter Wil Meulenbroeks van LTO Melkveehouderij is 'enorm geschrokken' door de nieuwe cijfers over I&R-registratiefraude. Hij sluit niet uit dat dit aantal nog groeit.

Minister Carola Schouten (LNV) maakte bekend dat ruim 2.100 bedrijven zijn geblokkeerd. 'Het ministerie heeft nu administratieve gegevens met elkaar vergeleken. Dan blijven deze aantallen over en dat is schokkend', geeft Meulenbroeks aan.

Niet alle geblokkeerde bedrijven zijn ook echt door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit bezocht. 'Vanuit het ministerie zijn een aantal ondergrenzen genomen. Die hebben ze met elkaar in verband gebracht en zo zijn deze bedrijven naar boven gekomen. Wat er precies aan de hand is op elk bedrijf weten we niet, maar dat het zorgelijk is, is wel duidelijk.'

Doorfilteren

Meulenbroeks sluit niet uit dat het aantal bedrijven nog toeneemt. 'Ik weet dat het ministerie nog aan het doorfilteren is en dus zou het kunnen dat er meer bedrijven bijkomen.'

Schouten wil kijken of het nodig is om het I&R systeem aan te pakken. 'Dat systeem is betrouwbaar', reageert Meulenbroeks. 'Maar er zijn te veel mogelijkheden om daar slordig mee om te gaan. En dan is er nog een categorie mensen die het misbruiken en dat is heel erg schadelijk. Komende tijd is het zaak om het systeem sluitend te krijgen, wellicht met een stuk elektronica eraan gekoppeld.'

• Klik hier voor dossier I&R-fraude Melkvee

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  13° / 8°
  70 %
 • Woensdag
  12° / 8°
  50 %
 • Donderdag
  14° / 7°
  50 %
Meer weer