Nederlands+Centrum+voor+Mestverwaarding+van+start
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Nederlands Centrum voor Mestverwaarding van start

Het Nederlands Centrum voor Mestverwaarding (NCM) is van start gegaan. Het kenniscentrum moet uitgroeien tot een autoriteit op het gebied van mestverwerking en verwaarding van organische mestproducten.

Het NCM bundelt de activiteiten van Projectbureau Lokale Mestverwerking en de op export van mestproducten gerichte activiteiten van Bureau Mestafzet. Doel van het kenniscentrum is het faciliteren van mestverwaarding en het bevorderen van de samenwerking in de keten.

Het uitvoeren van marktverkenningen, projecten en opstellen van de innovatieagenda in samenwerking met ketenpartijen, worden belangrijke activiteiten van het NCM. Ook het wegnemen van handelsbarrières die de export naar andere landen belemmeren, behoort hiertoe.

Jan Roefs is recent aangesteld als directeur van het NCM. Hij heeft tot taak om de hoge ambities van de ondersteunende partijen om te zetten in een krachtig aanspreekpunt in Nederland op het gebied van mestverwaarding.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  21° / 15°
  70 %
 • Maandag
  21° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 12°
  30 %
Meer weer