Deelnemers netwerk 'varken met lange staart' gezocht

De Producenten Organisatie Varkenshouderij zoekt deelnemers voor twee netwerken die ervaring gaan opdoen met varkens met lange staarten. De netwerken moeten in april draaien. Op 19 februari is er een informatiebijeenkomst.

Deelnemers+netwerk+%27varken+met+lange+staart%27+gezocht
© Twan Wiermans

Een netwerk bestaat uit zeugenhouders met fokzeugenbedrijven die opfokzeugen houden voor afzet naar zeugenbedrijven. Het andere netwerk bestaat uit gesloten bedrijven óf een vermeerderaar in samenwerking met een vaste vleesvarkenshouder. Doel van het project is ervaring opdoen met stapsgewijs meer varkens houden met lange staarten. Experts begeleiden de netwerken maximaal 2,5 jaar.

Verkennende fase

De initiatiefnemers zijn op zoek naar varkenshouders die inzicht en handvatten willen krijgen om het houden van varkens met lange staarten op het eigen bedrijf te verkennen. De begeleiding vindt plaats door de eigen dierenarts en voorlichter.

Varkenshouder, dierenarts en voorlichter worden ondersteund door ervaringsdeskundige experts van Wageningen UR, Faculteit Diergeneeskunde Utrecht, fokkerijorganisaties en de diervoederindustrie. Omdat elk bedrijf uniek is, wordt er vanuit het project advies op maat geboden. Deelnemers beginnen met twee tomen biggen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich met een korte motivatie melden via netwerkstaarten@pov.nl. Ook vragen kunnen via die site worden gesteld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  23° / 15°
  25 %
 • Maandag
  22° / 13°
  20 %
 • Dinsdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer