Krone+behaalt+omzetrecord+van+1%2C9+miljard+euro
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Krone behaalt omzetrecord van 1,9 miljard euro

Krone behaalde in het afgelopen boekjaar een omzetrecord van 1,9 miljard euro. Het ging daarbij om landbouwmachines en trailerbouw.

Het Duitse bedrijf boekte in het boekjaar daarvoor een omzet van 1,8 miljard euro. De omzet in Duitsland steeg in vergelijking tot het vorig boekjaar 1,6 procent naar ruim 515 miljoen euro.

Daarvan was 31procent afkomstig van de landbouwmachines en 69 procent van de trailerbouw. De gezamenlijke omzet in Duitsland maakte voor 27 procent deel uit van het totaal omzet van de Krone groep.

Landbouwmachines

Internationaal bereikte Krone een omzet van 1,4 miljard euro. In vergelijking tot het jaar ervoor is dat een stijging van 7,6 procent. Hiervan komt bijna 31 procent van de landbouwmachines en ruim 69 procent van de trailerbouw. Hiermee steeg het internationaal aandeel in de totale omzet van Krone licht naar 73 procent.

Krone profiteerde van de stijgende melkprijs eind 2016. Door deze marktontwikkeling bereikte de multinational vooral in het tweede helft van het boekjaar een omzetgroei van bijna 583 miljoen euro. Dat was het jaar ervoor 570 miljoen euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer