Krone+AX+opraapwagen+nu+ook+met+hakselopbouw
Nieuws
© Eigen Foto

Krone AX opraapwagen nu ook met hakselopbouw

De AX is de driedelige serie kleinere opraapwagens van Krone. De twee grootste modellen, de AX 280 en AX 310 zijn nu ook leverbaar met een hakselopbouw.

De hakselopbouw bestaat uit verhoogde stalen bovenstukken. Voor het doorsteken in een gewas kan nu ook bij deze wagens het bovenste deel van de voorwand naar beneden worden geklapt. Hiermee zijn deze wagens nu ook leverbaar als dubbeldoel wagen.

Nieuw is verder de 1,80 meter brede pick-up met in W-vorm gemonteerde pick-up tanden. Hierdoor raken de tanden niet per volle rij de bodem, maar zijn er steeds drie tanden in de laagste stand waardoor piekbelastingen zijn opgeheven.

Bochten

Tevens kan dit patroon leiden tot een optimale dwarsverdeling van het gewas omdat het in het midden iets naar buiten wordt gewerkt en van de buitenste tanden iets naar binnen. Hierdoor zal in de bochten het gewas beter worden mee genomen.

Nieuw is verder dat de messenbalk (met 32 messen) van de snij-inrichting hydraulisch zijdelings in- en uitgeklapt kan worden, en messen eenvoudig aan één kant zijn te verwisselen en te vergrendelen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  18° / 12°
  30 %
 • Donderdag
  15° / 13°
  80 %
 • Vrijdag
  15° / 8°
  60 %
Meer weer