Big Pack nu met VariCut-snijinrichting

De nieuwe VariCut-snijinrichting is nu leverbaar op de Big Pack. De VariCut is uitgerust met 51 messen en is daarmee een alternatief voor het produceren van kort stro, stelt Krone.

Big+Pack+nu+met+VariCut%2Dsnijinrichting
© Krone

Steeds meer veehouders hebben een voorkeur voor kort gesneden/gehakseld stro voor bodemstrooisel in pluimveestallen, ligboxen en varkensstallen. Daarnaast gebruiken ze het korte stro steeds meer voor de voeding van de koe om de penswerking te stimuleren.

Voor het maken van kort stro wordt vooralsnog de Krone Pre-chop-voorbouwhakselaar gebruikt. Een nieuw alternatief is de VariCut-snijinrichting. De nieuwe VariCut is leverbaar op de Big Pack 1270 VC en de Big Pack 1290 HDP VC.

Bedieningsgemakken

De VariCut-messenbalk is uitgerust met 51 messen en heeft een aantal bijzondere bedieningsgemakken. Zo kan de af fabriek ingedeelde messengroepenschakeling (51/26/25/12/5/0) ook individueel zelf worden ingericht. Daarbij zijn alle mogelijke messenschakelingen mogelijk door een verdraaibare schakel as te verdraaien in de gekozen voorkeuze schakeling.

De schakelas bedient de individuele messen met schakelnokken die daarnaast nog eens gewijzigd kan worden in een op de klantenwens afgestemde aantal ingeschakelde messen buiten de standaard fabrieksinstellingen. Hierdoor kan de bestuurder eenvoudig flexibel schakelen op de individuele omstandigheden.

Reinigen

Bij het onderhoud en reinigen van de VariCut-messenbalk is een aantal nieuwigheden doorgevoerd. Zo is over alle messen een extra reinigingsplaat gemonteerd, die bij het omhoogklappen in een handomdraai alle verontreinigingen tussen de messen verwijdert. De messen kunnen daardoor probleemloos weer in de gewasstroom worden gezwenkt, zonder enig tijdverlies.

Naast de reinigingsplaat is er een geïntegreerde luchtreiniging geplaatst voor het reinigen van de individuele mesbeveiliging met perslucht. Bij een verstopping zwenken de messencassette en messenbalk automatisch naar beneden.

Uitschuiven

Voor het vereenvoudigen van het onderhoud aan de messenbalk kan de messencassette compleet zijdelings worden uitgeschoven en op een transportframe worden geplaatst. Dit vereenvoudigt het onderhoud in de werkplaats.

Naast het praktische bedieningscomfort overtuigt de nieuwe VariCut-snijinrichting met de compleet vernieuwde snijrotor die beschikt over vier tandrijen over de gehele omtrek van de rotor.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer