Blij met 75 miljoen voor jonge boeren

Het beste moment om een boom te planten was twintig jaar geleden. Het één na beste moment is nu. Datzelfde is te zeggen over het toekomstbestendig maken van onze sector. Daarvoor zijn we namelijk afhankelijk van onze opvolgers. Een nieuwe generatie bevlogen ondernemers in de land- en tuinbouw.

Blij+met+75+miljoen+voor+jonge+boeren
© Maartje van Berkel

Ik ben dan ook heel blij met de toezegging van minister Carola Schouten van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om 75 miljoen euro in een speciaal fonds voor jongeren te stoppen die een boerderij willen beginnen. Het was natuurlijk nóg beter geweest als daar eerder aandacht voor was geweest, maar goed...

Ook met deze stap laat dit kabinet zien hart te hebben voor boeren en tuinders. Wát een verschil met de vorige periode. Onze minister erkent met een dergelijke stap dat de sector de afgelopen jaren genegeerd is. Deze terechte reparatie zorgt ervoor dat de drempels voor eventuele opvolging worden verlaagd. Dat is een belangrijke voorwaarde om ook voor de toekomst een gezonde, vitale en innovatieve agrarische sector in eigen land te behouden.

Zonder jonge boeren en tuinders zal Nederland er over twintig jaar heel anders uit zien. Figuurlijk, maar ook letterlijk. Boeren hebben een oplossing, zoals Hans Huijbers vaker zegt. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar zonder voldoende jonge boeren zijn oplossingen in de toekomst moeilijk te bedenken. Mooi te constateren dat onze minister dit ook zo ziet.

Met deze stap laat dit kabinet zien hart te hebben voor boeren en tuinders. Wát een verschil met de vorige periode

Ik heb er vertrouwen in dat men over twintig jaar terugkijkt op een agrarische sector die samen met het kabinet de juiste stappen heeft gezet.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 8°
  90 %
Meer weer