Oh, oh, Den Haag

Na een aantal bestuurdersjaren dacht ik wel gewend te zijn aan 'verrassingen' uit Den Haag. Maar ik kan mijn teleurstelling over de laatste Haagse verrassing moeilijk onderdrukken.

Oh%2C+oh%2C+Den+Haag
© Maartje van Berkel

Dit keer verrast staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) ons door via de achterdeur het departement vroegtijdig te verlaten voor een baantje in Hilversum. Een van de grotere motoren achter de Nederlandse economie is blijkbaar een belangrijke springplank in de Haagse baantjescarrousel. Voor de derde keer in één kabinetsperiode een nieuwe bewindspersoon. Chapeau.

Het is te bizar voor woorden dat het kabinet zo omgaat met Nederlandse boeren en tuinders. Het getuigt van pure minachting naar de agrarische sector dat Van Dam net voor de finish naar een voor hem beter oord vlucht.

Het kabinet mag bij de G20 wel pronken dat we wereldwijd vooroplopen in de reductie van antibioticagebruik in de veehouderij. Over de hele wereld mogen de regeringsleiders complimenten binnenhalen met het feit dat we als agrarische sector wereldleider zijn op alle fronten. Maar als het over ons eigen ministerie en bijbehorende bewindspersonen gaat, komen we tegenwoordig op de laatste plaats.

Vroeger was het een eer om bewindspersoon te zijn voor de land- en tuinbouw. Voor Van Dam was het blijkbaar een straf.

Oh, oh, Den Haag. Zorg ervoor de dat we de komende vier jaar in volle vaart vooruit kunnen met een kundige, bevlogen en betrouwbare minister. Sommigen zien het graag anders, maar de land- en tuinbouw heeft oplossingen voor uiteenlopende vraagstukken. Met de juiste vrouw of man aan het roer komen we samen heel ver.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer